×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναλυτικός οδηγός για ένα επιτυχημένο eshop

Αναλυτικός οδηγός για ένα επιτυχημένο eshop

Η κατασκευή eshop αποτελεί το πρώτο και βασικότερο βήμα για κάθε επιχείρηση που θέλει να καταστεί ανταγωνιστική στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και να εξασφαλίσει τα μέγιστα κέρδη. Ο σχεδιασμός ηλεκτρονικού καταστήματος, πρέπει λοιπόν να γίνει με τρόπο που να πληροί τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να εκτελέσει τον σκοπό του με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Σχεδιασμός eshop

Το πρώτο βήμα κατά την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, είναι φυσικά ο σχεδιασμός του. Το design παίζει ένα καθοριστικό ρόλο στην συνολική του επιτυχία, αφού σε αυτό θα βασιστεί η εμπειρία των επισκεπτών σας και η ευκολία ολοκλήρωσης των αγορών τους. Μια έμπειρη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων όπως η Webalists, είναι σε θέση να σχεδιάσει και να  αναπτύξει πλήρως λειτουργικά ηλεκτρονικά καταστήματα με έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της και την βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Προώθηση ηλεκτρονικού καταστήματος

Σαφώς και η κατασκευή του eshop αποτελεί το πρώτο βήμα για την online Παρουσία της εταιρεία σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο από μόνη της η κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος δεν αρκεί για να αρχίσουν οι πωλήσεις. Το design αποτελεί τα θεμέλια θα λέγαμε, ωστόσο απαιτείται και η αντίστοιχη προώθηση του καταστήματός σας στο ευρύ κοινό. Πως άλλωστε θα σας επισκεφτεί ένας πελάτης εάν δεν γνωρίζει για την ύπαρξη του καταστήματός σας;

Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό μέρος, θα πρέπει να αναζητηθούν οι καλύτεροι τρόποι για προώθηση ηλεκτρονικού καταστήματος. Φυσικά οι τρόποι αυτοί είναι αρκετοί και εξαρτώνται αποκλειστικά και μόνο από τις ανάγκες σας και το είδος του δικού σας καταστήματος. Καμία συνταγή δεν είναι εγγυημένη, αφού κάθε επιχείρηση έχει τα δικά της δυνατά και αδύναμα σημεία. Ωστόσο αν είστε και εσείς από εκείνους που αναζητούν τι κάνει ένα e-shop ανταγωνιστικό τότε η προώθηση του ηλεκτρονικούς σας καταστήματος είναι και η απάντηση που ψάχνετε.

Βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθείτε

Σίγουρα η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης προωθητικής ενέργειας να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να καταστεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα επιτυχημένο. Ωστόσο υπάρχουν μερικά βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθείτε, ώστε να δείτε άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών σας. Το πρώτο και βασικότερο είναι η αύξηση ποσοστού μετατροπών σε ένα eshop. Με τον συγκεκριμένο όρο αναφερόμαστε φυσικά στο ποσοστό των ατόμων που επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας και τελικά προβαίνουν σε κάποια αγορά.

Οι βασικότεροι τρόποι για να αυξήσετε το συγκεκριμένο ποσοστό, είναι να βελτιώσετε την εμπειρία των επισκεπτών της ιστοσελίδα σας.  Το πώς να βελτιώσετε την εμπειρία των πελατών σας πρόκειται στην ουσία ένα σύνολο βελτιστοποιήσεων, τόσο στο συνολικό σχεδιασμό όσο και στις επιπρόσθετες λειτουργίες που θα περιλαμβάνει το eshop σας. 

Με λίγα λόγια, η πλοήγησή τους πρέπει να γίνεται εύκολα, βοηθώντας τους να βρουν αυτό που αναζητούν με μόλις λίγα κλικ. Επιπρόσθετα, η προσθήκη όλων των διαθέσιμων τρόπων πληρωμής (πχ αντικαταβολή, κάρτα, paypal κλπ.) είναι ένας ακόμη βασικός παράγοντας που θα βοηθήσει στην αύξηση των μετατροπών σας.

Ποσοστό εγκατάλειψης

Ένα θέμα που αφορά όλους τους ιδιοκτήτες μιας ιστοσελίδας, είτε πρόκειται για σελίδα υπηρεσιών είτε για ηλεκτρονικό κατάστημα. Η μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης απαιτεί επίσης ένα σύνολο παρεμβάσεων στην σελίδα σας που μόνο μια έμπειρη εταιρεία μπορεί να σας εξασφαλίσει. Φυσικά μπορείτε να απευθυνθείτε στην εξειδικευμένη μας ομάδα ώστε να φροντίσει για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αύξηση των πωλήσεων με το Up-selling & Cross-selling

Η αξιοποίηση του Up-selling & Cross-selling πρόκειται για μια στρατηγική η οποία έχει ως στόχο να πουλήσει κάτι ακριβότερο από αυτό που ενδιαφέρει έναν πελάτη, ή να τον παροτρύνει να αγοράσει και κάποιο επιπλέον συνοδευτικό προϊόν. Για παράδειγμα εάν κάποιος αναζητά είναι κινητό τηλέφωνο αξίας περίπου 100€, με την κατάλληλη προώθηση σχετικών προϊόντων, να πειστεί να αγοράσει ένα κινητό που κοστίζει 150€ καθώς και τα αντίστοιχα hands free για την συγκεκριμένη συσκευή. Πάνω κάτω αυτά είναι τα βασικότερα που θα πρέπει να προσέξετε σε ένα eshop ώστε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Εμείς από μεριά μας θα προσπαθήσουμε μέσω του blog μας να σας προσφέρουμε συνεχώς χρήσιμες συμβουλές και στρατηγικές.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.