×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σημασία του Responsive Σχεδιασμού

Η σημασία του Responsive Σχεδιασμού

Το Responsive Design αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδας. Ο Responsive σχεδιασμός είναι αυτός που θα βοηθήσει τον ιστότοπό σας να γίνει φιλικός προς όλες τις συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets, τηλεόραση), κάτι που φυσικά συνεπάγεται την αύξηση του χρόνου παραμονής τους στην ιστοσελίδα σας και εν συνεχεία στην μετατροπή τους σε πελάτες για την επιχείρησή σας. Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε και την συμβολή του στη βελτίωση του SEO και της κατάταξής σας στις μηχανές αναζήτησης.

Τι είναι ο responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων

Με πολύ απλά λόγια, το responsive design είναι η λειτουργία που επιτρέπει σε μια ιστοσελίδα να προσαρμόζεται αυτόματα σε όλα τα μεγέθη οθονών. Συγκεκριμένα, όταν ένας επισκέπτης περιηγείται στην ιστοσελίδα σας από μια συσκευή με μικρότερη οθόνη, δεν χρειάζεται να κάνει scroll δεξιά και αριστερά ώστε να προβάλει όλο το περιεχόμενο.  Κάτι τέτοιο φυσικά συμβάλει στην αποφυγή περιττών ενεργειών όπως ζουμ και κύλιση και κατά συνέπεια στην εξασφάλιση μιας άριστης εμπειρίας σε κάθε επισκέπτη.

Ποια η σημασία του Responsive σχεδιασμού;

Η πραγματικότητα είναι πως διανύουμε την εποχή της ραγδαία τεχνολογικής ανάπτυξης. Η περιήγηση στο διαδίκτυο από κινητά τηλέφωνα και tablets ολοένα και αυξάνεται. Επειδή δεν είναι ούτε εύκολο αλλά ούτε πρακτικό να δημιουργήσετε μια διαφορετική έκδοση της ιστοσελίδας σας για κάθε μέγεθος οθόνης, το responsive design αποτελεί και την πιο αξιόπιστη μέθοδο για να εξασφαλίσετε την βέλτιστη εμπειρία των επισκεπτών σας.

Επιπρόσθετα, η ίδια η Google έχει δηλώσει πως ο responsive σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας αποτελεί έναν βασικό παράγοντα του SEO. Έτσι, κάθε κατασκευή ιστοσελίδας που στοχεύει σε υψηλές οργανικές κατατάξεις, δεν είναι δυνατόν να μην διαθέτει responsive design. Ωστόσο οι λόγοι για να επιλέξετε τον responsive σχεδιασμό είναι πολύ περισσότεροι.

Πλεονεκτήματα του Responsive Design

Τα πλεονεκτήματα του να επενδύσετε στον responsive σχεδιασμό είναι τεράστια. Παρακάτω θα αναλύσουμε τα βασικότερα από αυτά.

1. Εξοικονόμηση χρημάτων

Σκεφτείτε να χρειαζόταν να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ή ένα eshop για κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί ένας επισκέπτης. Για κάτι τέτοιο φυσικά θα χρειαζόσασταν τουλάχιστον 4 διαφορετικές ιστοσελίδες. Επιλέγοντας μια ιστοσελίδα με responsive design κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.

2. Ευκολία Διαχείρισης

Μια ιστοσελίδα με responsive σχεδιασμό είναι πολύ ευκολότερη την διαχείρισή της. Μάλιστα, οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο ή τον σχεδιασμό μπορεί να γίνει από εσάς τους ίδιους, χωρίς να χρειάζεται να προβαίνετε σε εξειδικευμένες πρακτικές ανάλογα με το είδος της συσκευής περιήγησης. 

3. Βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης επισκεπτών

Η εμπειρία πλοήγησης των χρηστών της ιστοσελίδας σας αποτελεί ζωτικής σημασίας παράγοντα για την επίτευξη των στόχων σας. Είτε πρόκειται για μια σελίδα υπηρεσιών, είτε για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, εξασφαλίζοντας την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε νέους πελάτες για την επιχείρησή σας. 

4. Καλύτερες κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης

Όπως προαναφέραμε, το responsive design μιας ιστοσελίδας αποτελεί βασικό παράγοντα του SEO. Εάν λοιπόν στοχεύετε στα οργανικά αποτελέσματα της  Google και θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των επισκεπτών σας, δεν γίνεται να μην διαθέτετε μια responsive ιστοσελίδα. Όσο πιο φιλική είναι η ιστοσελίδας σας προς τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης, τόσο υψηλότερες κατατάξεις θα εξασφαλίσετε.

Συμπέρασμα

Όπως είναι εύκολα κατανοητό, ο responsive σχεδιασμός αποτελεί έναν βασικό παράγοντα σε κάθε επιτυχημένη κατασκευή eshop ή επαγγελματικής ιστοσελίδας. Εάν και εσείς θέλετε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να προσφέρετε στους επισκέπτες σας μια άριστη εμπειρία πλοήγησης, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην συγκεκριμένη λειτουργία. 

Οι εξειδικευμένοι Web Designers και Developers της εταιρείας Webalists είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ένα άριστα αισθητικό και λειτουργικό responsive design που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στην κορυφή.

 

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.