×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι κάνει επιτυχημένο ένα Web Design;

Τι κάνει επιτυχημένο ένα Web Design;

Το web design, ο σχεδιασμός δηλαδή μιας ιστοσελίδας, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για μια επιχείρηση που θέλει να αναπτυχθεί και να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό. Η αλήθεια είναι ότι μια εταιρεία που δεν διαθέτει δική της ιστοσελίδα δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική την σήμερον ημέρα. Ωστόσο, ένα επιτυχημένο web design απαιτεί αρκετούς παράγοντες και επιμέρους λειτουργίες ώστε να καταστεί αποτελεσματικό και να θεωρηθεί επιτυχημένο. 

Παρακάτω σας ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλους τους παράγοντες που συμβάλλουν σε έναν επιτυχημένο σχεδιασμό ιστοσελίδας και που μόνο μια έμπειρη και εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων μπορεί να σας προσφέρει.

Παράγοντες που κάνουν ένα web design επιτυχημένο

Η κατασκευή ιστοσελίδων αποτελεί πολύ περισσότερα από την παραμετροποίηση μιας πλατφόρμας. Σίγουρα, το χαμηλό κόστος για την ανάπτυξη μιας ιστοσελίδας στις δωρεάν πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα, όπως το WordPress, να φαντάζει αρκετά ελκυστική λύση. Και η αλήθεια είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχείρησή σας. Ωστόσο είναι σε θέση οι συγκεκριμένες πλατφόρμες να καλύψουν τις ανάγκες κάθε επιχείρησης;

Custom Web Design

Η εταιρεία Webalists έχει ως βασική αρχή της την ανάπτυξη ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων με custom σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ιστοσελίδα που αναλαμβάνουμε να σχεδιάσουμε δεν βασίζεται σε έτοιμες πλατφόρμες και templates. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το custom web design μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις εκάστοτε ανάγκες μιας επιχείρησης. Άλλωστε, μόνο με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα που θα εξασφαλίσει και την επιτυχία της ιστοσελίδας σας.

Responsive Σχεδιασμός

 Φυσικά δεν γίνεται να μιλάμε για ιστοσελίδα της σύγχρονης εποχής και να μην διαθέτει responsive σχεδιασμό. Η σημασία του responsive σχεδιασμού είναι τεράστια, αφού πρόκειται για την λειτουργία εκείνη που επιτρέπει στην ιστοσελίδα να προσαρμόζεται σε όλα τα μεγέθη οθόνης αυτόματα. Έτσι, είτε ο επισκέπτης χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο, είτε ένα tablet, είτε ακόμη και μια smart tv, η ιστοσελίδα πρέπει να προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς να απαιτείται scroll δεξιά και αριστερά από τον εκάστοτε χρήστη.

Mobile Friendly Ιστοσελίδα

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά στον responsive σχεδιασμό από τον mobile friendly σχεδιασμό ιστοσελίδων. Όπως προαναφέραμε, ένα responsive web design έχει την δυνατότητα να προσαρμόζεται σε όλες τις οθόνες. Ωστόσο με τον mobile friendly σχεδιασμό, προσθέτετε ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών, ώστε να εξασφαλίσει μια άριστη συνολική εμπειρία στους επισκέπτες από smartphones. Και αν κρίνουμε από τον τεράστιο αριθμό των χρηστών του διαδικτύου που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, μια σύγχρονη ιστοσελίδα πρέπει να είναι οπωσδήποτε φιλική για κινητά τηλέφωνα, εάν θέλει να καταστεί επιτυχημένη.

Ταχύτητα ιστοσελίδας

Η ταχύτητα ιστοσελίδων αποτελεί ένα βασικό παράγοντα για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης των επισκεπτών. Κάθε δευτερόλεπτο που καθυστερεί να φορτώσει η ιστοσελίδα σας, χάνετε έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. Μάλιστα, με τις νέες ενημερώσεις του αλγορίθμου της Google, μια ιστοσελίδα που στοχεύει σε υψηλές κατατάξεις στα αποτελέσματά τις, πρέπει να φορτώνει αρκετά γρήγορα. 

Το πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και ένα σύνολο βελτιστοποιήσεων πάνω στον κώδικά της. Καλό λοιπόν θα ήταν να εμπιστευτείτε την έμπειρη ομάδα της Webalists ώστε να βελτιστοποιήσει την ιστοσελίδα σας με τον καλύτερο τρόπο. 

Επιπρόσθετες Λειτουργίες

Φυσικά η επιτυχία μιας ιστοσελίδας δεν κρύβεται μόνο στο web design. Στα πλαίσια της κατασκευής ιστοσελίδας θα πρέπει να ενσωματωθεί ένα σύνολο επιπρόσθετων λειτουργιών. Τα Google Analytics αποτελούν μία από αυτές. Αν αξιοποιήσετε το Google Analytics σωστά, μπορεί να σας προσφέρει τεράστια οφέλη. 

Τι να αποφύγετε σε ένα web design;

Σε μελλοντικό μας άρθρο θα αναλύσουμε τα πιο συχνά λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδας. Ωστόσο ένα από αυτά που θεωρούμε καλό να τονίσουμε είναι η δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας και οι κίνδυνοι που κρύβει. Αρκετές πλατφόρμες σας υπόσχονται δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας. 

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι συγκεκριμένες πλατφόρμες απαιτούν έξτρα χρεώσεις προκειμένου να σας ξεκλειδώσει ολοκληρωμένη πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας. Δεν θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτό για την ώρα, αλλά καλό θα ήταν να έχετε κατά νου ότι ένα επαγγελματικό και επιτυχημένο Web Design απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από επαγγελματίες web designers και developers. 

 

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.