×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς να επιλέξετε domain name για την επιχείρηση σας

Πώς να επιλέξετε domain name για την επιχείρηση σας

Η επιλογή του domain name παίζει σημαντικό ρόλο για την παρουσία σας στο internet. Είναι μία απόφαση που θα σας συνοδέψει για πολύ καιρό στο μέλλον κι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει τη δημοτικότητά της επιχείρησής σας και ίσως αποδειχτεί το κλειδί για την επιτυχία σας. Γι` αυτό ο καθορισμός της ψηφιακής διεύθυνσης της εταιρείας σας δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση. Η Webalists συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα κριτήρια που θα πρέπει να συνυπολογίσετε για να πάρετε αυτήν την απόφαση.

 

Θυμίζει brand;

Τα domain names πρέπει να είναι λέξεις, κατάλληλες να οδηγήσουν το αγοραστικό κοινό να τις συνδέσει υποσυνείδητα με το δικό σας brand. Για να θυμάται κάποιος ένα domain name θα πρέπει να είναι κάτι μοναδικό, που να μένει στη μνήμη του καταναλωτή, έτσι ώστε να μπορέσει να το αναζητήσει αμέσως μετά την πρώτη γνωριμία με το brand σας.

 

Προφέρεται εύκολα;

Ένα domain name πρέπει να μπορεί να προφέρεται εύκολα . Το αγοραστικό κοινό θα σας αναζητήσει στο διαδίκτυο πληκτρολογώντας το domain name σας που έχει απομνημονεύσει. Επομένως, όσο πιο εύκολα προφέρεται ένα domain name τόσο καλύτερα θα έχει εντυπωθεί στο μυαλό του αγοραστικού κοινού.

 

Είναι μεγάλο;

Συμβουλή μας - Να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται. Το μέγεθος ενός domain name επηρεάζει τον προηγούμενο παράγοντα που αναφέραμε, δηλαδή την ευκολία στην προφορά του. Ένα domain name με λίγους χαρακτήρες είναι πολύ πιο εύκολο να το θυμάται κάποιος αλλά και να το αναζητήσει στα social media.

 

Είναι διαθέσιμο;

Το domain name που θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι δεν ανήκει σε κάποιον άλλον. Σε περίπτωση που το domain name που επιλέξετε, χρησιμοποιείται ήδη από άλλο brand, υπάρχουν δύο βασικοί κίνδυνοι:

α)να μπερδευτεί το αγοραστικό κοινό και να προσπεράσει το δικό σας brand και

β)να υποστείτε σοβαρές νομικές κυρώσεις από το άλλο brand, στο οποίο ανήκουν ήδη τα νομικά δικαιώματα. Οπότε, σιγουρευτείτε ότι το domain name είναι ελεύθερο.

 

Συνδέεται άμεσα με το προϊόν σας;

Ένα πετυχημένο domain name θα πρέπει να φέρνει στο μυαλό του αγοραστικού κοινού την εικόνα του προϊόντος σας και την εμπειρία που θα βιώσει, εάν το καταναλώσει. Γι` αυτό επιλέξτε domain name που υποδηλώνουν το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας και τις ιδιότητές τους.

 

Περιέχει δυνατό keyword;

Τα keywords είναι "εργαλεία" που βοηθούν να εγγράφεται καλύτερα στη μνήμη του αγοραστικού κοινού το brand σας . Παράλληλα, σας δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον αγώνα του SEO, γιατί οι μηχανές αναζήτησης συνυπολογίζουν το keyword του domain name.

Οπότε, αν επιλέξετε domain name που πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέραμε πιο πάνω και συγχρόνως περιέχει κι ένα δυνατό keyword, τότε η επιλογή σας είναι σίγουρα επιτυχημένη!

 

Μπορώ να το παραλλάξω;

Αν το domain name που αντιστοιχεί στο brand σας είναι ήδη κατοχυρωμένο από μία άλλη επιχείρηση, παραλλάξτε το!

 

Συμπέρασμα

Η κατοχύρωση του domain name σας είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην ιστορία της επιχείρησής σας! Είναι η σφραγίδα της!

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.