×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός custom eshop σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός custom eshop σε σχέση με τον ανταγωνισμό;

Σίγουρα η απόφαση να ξεκινήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα να είναι και η δυσκολότερη. Ωστόσο είναι κάτι απαραίτητο εάν θέλετε να επιβιώσει η επιχείρησή σας στην σύγχρονη αγορά. Το δεύτερο και επίσης σημαντικό βήμα είναι να αναλογιστείτε τι ακριβώς αναζητάτε από την κατασκευή eshop. Θέλετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σαν όλους τους άλλους, ή θέλετε εξ’ αρχής να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό;

Εάν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, τότε η κατασκευή ενός custom eshop αποτελεί και την καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε. Οι λόγοι πολλοί και θα τους αναλύσουμε παρακάτω.

Τα πλεονεκτήματα ενός custom eshop

Τί σημαίνει όμως Custom Eshop; Είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα που ο σχεδιασμός του δεν βασίζεται σε έτοιμες πλατφόρμες. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος στήνεται από την αρχή, από κάποιον έμπειρο και εξειδικευμένο προγραμματιστή. 

Σίγουρα το κόστος είναι μεγαλύτερο από ότι αν επιλέγατε την κατασκευή ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος σε κάποια έτοιμη πλατφόρμα, όπως το Wordpress ή το Opencart, ωστόσο όπως θα δείτε και παρακάτω, τα πλεονεκτήματα που θα αποκομίσετε είναι τεράστια.

1) Μοναδικός σχεδιασμός βάση των δικών σας αναγκών

Το σημαντικότερο όταν επιλέγετε ένα custom eshop, είναι ότι θα «στηθεί» αποκλειστικά γύρω από την επωνυμία σας και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της επιχείρησής σας. Αυτομάτως αυτό το κάνει μοναδικό. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ηλεκτρονικά καταστήματα, όλα βασισμένα στα ίδια Templates και designs. Επιλέγοντας ένα custom design, αυτομάτως ξεχωρίζετε από την μάζα. Αποτέλεσμα αυτού, οι καταναλωτές θα θυμούνται καλύτερα την επωνυμία σας.

Είναι πολύ λογικό άλλωστε. Όταν βλέπετε και εσείς κάτι μοναδικό, αυτομάτως ανεβαίνει στην εκτίμησή σας και είναι ευκολότερο να το θυμηθείτε από όταν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Το ίδιο ισχύει και με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

2) Βέλτιστη λειτουργικότητα και εμπειρία πλοήγησης

Τα Themes που βασίζονται σε έτοιμες πλατφόρμες όπως το Woocommerce της Wordpress, έχουν στηθεί βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού και λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι οι δυνατότητες είναι περιορισμένες σε αυτές που έχει ορίσει εξ’ αρχής ο δημιουργός του εκάστοτε theme.

Σίγουρα υπάρχει και η επιλογή της εγκατάστασης προσθέτων που θα ξεκλειδώσουν νέες δυνατότητες στο eshop σας, ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως θα δούμε και παρακάτω, θα μειώσει την ταχύτητα φόρτωσης και θα δημιουργήσει περισσότερα κενά ασφαλείας.

Με ένα custom eshop, εξασφαλίζεται μια ελαφριά και πλήρως λειτουργική ιστοσελίδα, η οποία θα προσφέρει την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στου δυνητικούς σας πελάτες.

3) Ένα custom eshop είναι πιο γρήγορο

Όσες βελτιστοποιήσεις και αν πραγματοποιήσετε σε ένα eshop που βασίζεται σε έτοιμες πλατφόρμες, πάντοτε το θέμα της ταχύτητας θα κάνει την ζωή σας δύσκολη. Κάτι τέτοιο φυσικά εξαλείφεται με τον custom σχεδιασμό, αφού όλες οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικού καταστήματος, είναι ενσωματωμένα στον κώδικα. Έτσι εξασφαλίζεται την μέγιστη ταχύτητα τόσο στην φόρτωση της αρχικής σελίδας, όσο και στην περιήγηση στα προϊόντα του eshop σας.

4) Ένα custom eshop παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά παραβιάσεων ασφαλείας τόσο στην πλατφόρμα του Wordpress όσο και στις υπόλοιπες. Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες, επειδή βασίζονται σε ανοιχτού κώδικα λογισμικά, είναι αρκετά ευκολότερο να παραβιαστούν από κάποιον επιτήδειο. Επιλέγοντας την κατασκευή custom eshop, ο κίνδυνος αυτός δεν υπάρχει.

5) Μακροπρόθεσμα αποτελεί καλύτερη επένδυση

Σίγουρα το κόστος για την δημιουργία ενός custom eshop να είναι υψηλότερο από τις υπόλοιπες επιλογές. Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο εκάστοτε προγραμματιστής θα εργαστεί πολύ περισσότερες ώρες προκειμένου να το σχεδιάσει από την αρχή και βάση των δικών σας απαιτήσεων. Ωστόσο η απόσβεση του κόστους, αν και μακροπρόθεσμα, θα μετατρέψει την επένδυσή σας πιο συμφέρουσα.

Όταν το eshop σας βασίζεται σε έτοιμα Themes, αργά η γρήγορα θα σταματήσουν να ενημερώνονται. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί η αγορά ενός νέου Theme προκειμένου να μπορέσει το ηλεκτρονικό σας κατάστημα να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της αγοράς. Κάτι τέτοιο φυσικά απαιτεί ένα μόνιμο κόστος για εσάς.

Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα plugins που θα χρειαστεί να αγοράσετε για να εξασφαλίσετε τις λειτουργίες που επιθυμείτε. Σίγουρα υπάρχουν πολλά δωρεάν plugins, ωστόσο καλύπτουν μόνο μερικές από τις ανάγκες ενός eshop και φυσικά είναι και πιο εύκολο να σταματήσουν να ενημερώνονται ή να παραβιαστούν.

 

Εάν και εσείς επιθυμείτε τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός custom eshop, προκειμένου να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη της επιχείρησή σας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.