×ΑΡΧΙΚΗΕΤΑΙΡΕΙΑΥΠΗΡΕΣΙΕΣΕΡΓΑBLOGΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είναι SEO και γιατί είναι τόσο σημαντικό

Τι είναι SEO και γιατί είναι τόσο σημαντικό

Τι είναι SEO; Ένα ερώτημα που απασχολεί όλες τις online επιχειρήσεις και φυσικά οποιονδήποτε διαθέτει την δική του ιστοσελίδα. Ένας όρος που ακούγεται συνέχει αλλά στην χώρα μας εκείνοι που πραγματικά το γνωρίζουν, είναι ελάχιστοι.

 

Τι είναι το SEO;

Αρχικά, ο όρος SEO προκύπτει από τα αρχικά της φράσης Search Engine Optimization. Στα ελληνικά η μετάφρασή του ακούει στον όρο «Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης». Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι σημαντική για την επιτυχία οποιασδήποτε διαδικτυακής επιχείρησης. Πρόκειται για ένα σύνολο κανόνων που βελτιώνουν την ιστοσελίδα σας ώστε να ανέβει στην κορυφή των κατατάξεων στα αποτελέσματα της Google και των υπολοίπων μηχανών αναζήτησης.

 

Το SEO λοιπόν αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει αρκετές εργασίες πάνω σε μια ιστοσελίδα, ώστε να γίνει πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης και να την επιβραβεύσουν με υψηλότερες κατατάξεις. Και φυσικά με τις υψηλότερες θέσεις στην Google, ο αριθμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας θα αυξηθεί με εκθετικό βαθμό.

Η διαδικασία του Search Engine Optimization στοχεύει σε δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι η κατανόηση του διαδικτυακού κοινού, σχετικά με το τι αναζητά. Ο δεύτερος είναι η παραμετροποίηση μιας ιστοσελίδας ώστε να δείξει στην Google ότι η σελίδα προσφέρει αυτό ακριβώς που αναζητά ο χρήστης, και μάλιστα με καλύτερο τρόπο από τους

ανταγωνιστές της. 

 

Φυσικά, πέρα από το τεχνικό κομμάτι, με την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής Seo θα εξασφαλίσετε και την βελτίωση της ποιότητας της ιστοσελίδας σας. Άλλωστε, αν και οι βασικοί παράγοντες του SEO είναι αρκετοί, το ποιοτικό περιεχόμενο ήταν, είναι και θα είναι ο νούμερο 1. Ενδεικτικά μερικές εργασίες που αναλαμβάνει ένας ειδικός πάνω στο SEO είναι:

 

  • Σωστή έρευνα για λέξεις κλειδιά.

  • Συγγραφή ποιοτικού περιεχομένου – Content Writing. 

  • Βελτιστοποίηση ταχύτητας και ασφάλειας.

  • Βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του χρήστη στην ιστοσελίδα. 

  • Σωστή κατανομή περιεχομένου και πολυμέσων. 

  • Δημιουργία Backlinks και off-page SEO.

Γιατί είναι σημαντικό το SEO;

Στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά, η υλοποίηση μιας στρατηγικής SEO είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Οι μηχανές αναζήτησης εξυπηρετούν εκατομμύρια χρήστες την ημέρα οι οποίοι αναζητούν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά τους, διάφορα προϊόντα για να αγοράσουν ή υπηρεσίες που θα χρειαστούν. Με την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής στρατηγικής, θα εξασφαλίσετε έναν μεγάλο αριθμό νέων επισκεπτών, οι οποίοι μάλιστα θα έρχονται στην σελίδα σας επειδή τους προσφέρετε αυτό ακριβώς που αναζητούν.

 

Αρκετοί είναι οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από το SEO, ωστόσο η σημασία του είναι τεράστια και οι βασικότεροι λόγοι είναι:

 

  1. Η πλειοψηφία των χρηστών που αναζητούν κάτι και συγκεκριμένα ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το 70%, επιλέγουν μόνο τις 5 πρώτες θέσεις της Google για να επισκεφτούν. Φυσικά η πρώτη θέση λαμβάνει τις περισσότερες επισκέψεις και γενικά το ποσοστό μειώνεται αρκετά κάτω από την τρίτη θέση. Δεν θα συζητήσουμε καν για την δεύτερη σελίδα της Google, όπου ελάχιστοι καταφέρνουν να φτάσουν.

  2. Το SEO δεν αφορά μόνο τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και ένα σύνολο βελτιστοποιήσεων που συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία ενός χρήστη και γενικά στην ευχρηστία της ιστοσελίδας σας. 

  3. Οι χρήστες εμπιστεύονται τις μηχανές αναζήτησης. Βλέποντας την σελίδα σας στις πρώτες θέσεις, με συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, αυξάνει την εμπιστοσύνη τους απέναντί της.
     
  4. Το SEO θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τον ανταγωνισμό του διαδικτύου και να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας.

Υπάρχουν πολλά είδη SEO;

Μια γρήγορη απάντηση είναι όχι. Το SEO είναι ένα και αφορά ένα σύνολο εργασιών τόσο πάνω σε μια ιστοσελίδα όσο και έξω από αυτή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά είδη SEO αλλά πολλές διαφορετικές βελτιστοποιήσεις. Για παράδειγμα, με τον όρο On-Page SEO, περιγράφουμε όλες τις εργασίες που γίνονται μέσα στην ιστοσελίδα, όπως για παράδειγμα η βελτιστοποίηση των τίτλων και των περιγραφών, η προσθήκη ποιοτικών κειμένων, η βελτίωση της ταχύτητας κλπ.

 

Ωστόσο υπάρχουν και οι εργασίες του Off-Page SEO, οι οποίες αφορούν ενέργειες έξω από την ιστοσελίδα. Μερικές από τις δημοφιλέστερες είναι η δημιουργία backlinks, η βελτίωση των κοινωνικών δικτύων της ιστοσελίδας σας, το τοπικό SEO Που στοχεύει σε χρήστες κοντά στην περιοχή σας και πολλές ακόμη.

 

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω σχετικά με το Search Engine Optimization;

Σταδιακά θα προσπαθήσουμε να αναρτήσουμε αρκετά άρθρα γύρω από το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να κατανοήσετε όλες τις επιμέρους εργασίες που απαιτούνται ώστε να εξασφαλίσει η ιστοσελίδα σας τις πρώτες θέσεις στην Google. Αυτό που θα πρέπει να συγκρατήσετε για την ώρα, είναι ότι με το SEO θα μπορέσετε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας ή του e-shop σας και φυσικά τα κέρδη για την επιχείρησή σας. Ιστοσελίδες υπάρχουν πάρα πολλές. Λίγες όμως καταφέρνουν να δεχθούν αρκετούς επισκέπτες και να ξεχωρίσουν.

 

Εάν σας ενδιαφέρει η βελτιστοποίηση της δικής σας ιστοσελίδας, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η έμπειρη ομάδα μας θα σας προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα αναλάβει μια ολοκληρωμένη στρατηγική ώστε να εξασφαλίσει τα βέλτιστα αποτελέσματα

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ώστε να ετοιμάσουμε μια αναλυτική προσφορά βάση των δικών σας αποκλειστικών αναγκών. Εμπιστευτείτε μας και δείτε την ιδέα σας να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο και στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε για μία δωρεάν προσφορά.